Ruské bombardéry sa vrátili zo Sýrie na domovské základne v Rusku

NETKY.SK • 13 December 2017, 10:32 • 2 min
Ruské bombardéry sa vrátili zo Sýrie na domovské základne v Rusku

MOSKVA - Ruské strategické bombardéry Tupolev Tu-22M3, ktoré sa podieľali na operáciách proti teroristom v Sýrii, sa vrátili na svoju domovskú základňu v Rusku.

slovakia

left justify in out

"Po úspešnom ukončení úloh zameraných na objekty teroristov v Sýrii posádky bombardérov dlhého doletu Tu-22M3 zavŕšili proces návratu lietadiel... na ich domovskú základňu v Irkutskej oblasti," píše sa vo vyhlásení ruského ministerstva obrany.

 

Skupina tupolevov zo Sýrie najskôr priletela na operačnú leteckú základňu v ruskom Severnom Osetsku. Odtiaľ pokračovala do Samary, kde dočerpala palivo na poslednú fázu letu na domovskú základňu Belaja ležiacu v Irkutskej oblasti na južnej Sibíri. Posádky tam čakalo slávnostné uvítanie za účasti rodinných príslušníkov, veteránov a veliteľov ruského letectva.

Ruské ministerstvo obrany už v utorok informovalo o návrate inej skupiny bombardérov Tupolev Tu-22M3, ktoré operovali v Sýrii, na domovskú základňu v Kalužskej oblasti juhozápadne od Moskvy.

 

Ruský prezident Vladimir Putin pricestoval v pondelok ráno na leteckú základňu Humajmím v Sýrii, ktorá slúžila Rusku ako oporný bod pre letecké operácie proti teroristom v Sýrii. Putin pri tejto príležitosti nariadil začiatok sťahovania ruských síl z tejto blízkovýchodnej krajiny. Už predtým (6. decembra) oznámil, že teroristická skupina Islamský štát (IS) utrpela v Sýrii totálnu porážku na oboch brehoch rieky Eufrat.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies