Ruské atlétky čelia podozreniu z porušenia antidopingových pravidiel

NETKY.SK • 17 August 2015, 14:26 • 2 min
Ruské atlétky čelia podozreniu z porušenia antidopingových pravidiel

BERLÍN - Nemecká verejnoprávna televízia ARD podľa informačného servisu EME News uviedla, že Medzinárodná asociácia atletických federácií (IAAF) požiadala Ruskú atletickú federáciu o vysvetlenie podozrenia z porušenia antidopingových pravidiel štyrmi atlétkami a štyrmi funkcionármi.

slovakia

left justify in out

Podľa ARD padá podozrenie z užívania zakázaných prostriedkov na olympijskú šampiónku na 800 m z Londýna Mariu Savinovovú, bronzovú z toho istého podujatia Jekaterinu Poistogovovú, ruskú šampiónku Anastasiu Bazdyrevovú a medailistku zo Svetovej univerziády Kristinu Ugarovovú. Trest údajne hrozí trénerom Vladimirovi Kazarinovi, Alexejovi Melnikovovi, Vladimirovi Mochnevoviu a bývalému šéflekárovi ruskej federácie Sergejovi Portugalovovi.


Podľa ďalších správ malo šesť chodcov z tréningového centra kontroverzného kouča Viktora Čogina v ruskom Saransku pozitívne antidopingové testy na EPO v júli tohto roka. Informáciu zatiaľ nik nepotvrdil, no Rusi na MS 2015 v Pekingu nominovali iba jediného chodca Alexandra Jargunkina (pôjde 50 km), ktorý sa však nepripravoval v spomenutom stredisku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies