Ruské a francúzske letectvo sa dohovárali na spoločnom postupe proti IS v Sýrii

NETKY.SK • 19 November 2015, 18:10 • 2 min
Ruské a francúzske letectvo sa dohovárali na spoločnom postupe proti IS v Sýrii

MOSKVA - Dôstojníci ruského a francúzskeho letectva boli dnes v telefonickom kontakte v záujme spoločného postupu proti extrémistickej organizácii Islamský štát (IS) v Sýrii.

slovakia

left justify in out

S odvolaním sa na agentúru RIA Novosti o tom informovala agentúra Reuters.

 

Ruské letectvo dnes uskutočnilo rozsiahle útoky na postavenia teroristov v Sýrii, kde zasiahlo zariadenia na spracovanie ropy, ktoré majú pod kontrolou militanti Islamského štátu. Agentúre RIA Novosti to povedali pracovníci ruského generálneho štábu.

 

Podľa tohto zdroja ruské lietadlá vypálili na ciele Islamského štátu v provinciách Aleppo a Idlíb 12 riadených raketových striel.

 

Ruská štátna tlačová agentúra TASS dnes oznámila, že minister zahraničných vecí Sergej Lavrov navštívi 25. novembra Turecko, aby tam rokoval o Sýrii. Agentúra uviedla, že informáciu má od ruského ministerstva zahraničných vecí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies