Ruská výsadková loď preplávala cez Bospor do Stredozemného mora

NETKY.SK • 22 Október 2015, 12:02 • 2 min
Ruská výsadková loď preplávala cez Bospor do Stredozemného mora

MOSVA - Výsadková loď ruského námorníctva preplávala cez Bosporskú úžinu do Stredozemného mora. Informovala o tom dnes ruská tlačová agentúra Interfax.

slovakia

left justify in out

Podľa správ tureckej spravodajskej stránky BGN News ruské vyloďovacie plavidlo Alexandr Otrakovskij smerujúce do Stredomoria preplávalo cez istanbulskú Bosporskú úžinu v stredu dopoludnia.


Stodvanásť metrov dlhá výsadková loď Alexandr Otrakovskij je schopná prepraviť obrnené vojenské vozidlá s celkovou hmotnosťou až 500 ton.


Rusko začalo s náletmi na pozície protivládnych povstalcov v Sýrii 30. septembra. Tieto letecké útoky pomohli sýrskej armáde a spriazneným silám, aby podnikli zatiaľ najmohutnejšiu ofenzívu, ktorá sa sústreďuje na západnú časť krajiny.


V utorok sýrsky prezident Bašár Asad absolvoval vopred neohlásenú návštevu Moskvy, počas ktorej šéfovi Kremľa Vladimirovi Putinovi poďakoval za podporu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies