Ruská vojenská loď evakuovala 308 osôb pochádzajúcich z 19 štátov

NETKY.SK • 12 Apríl 2015, 10:54 • 2 min
Ruská vojenská loď evakuovala 308 osôb pochádzajúcich z 19 štátov

MOSKVA - Vyše 300 osôb evakuovala z vojnou sužovaného Jemenu loď ruských námorných síl. Medzi evakuovanými osobami je aj 45 občanov Ruskej federácie, oznámil dnes hovorca ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov, ktorého citovala agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

"Plavidlo ruského vojenského námorníctva Priazovie evakuovalo približne 308 ľudí z pobrežia Jemenu. Všetci občania na palube sú v bezpečí, loď ich prepraví do Džibutska," uviedol hovorca s tým, že prieskumná loď Priazovie vykonávala v Adenskom zálive protipirátsku operáciu.

 

Medzi zachránenými sú osoby z 19 štátov: Ruska, USA, Británie, Bulharska, Estónska, Ukrajiny, Bieloruska, Turkménska, Uzbekistanu, Azerbajdžanu, Bahrajnu, Džibutska, Jemenu, Somálska, Palestíny, Jordánska, Kuby, Egypta a Saudskej Arábie.

 

V jemenskom konflikte stoja proti sebe jednotky verné súčasnému prezidentovi Abdovi Rabbuhovi Mansúrovi Hádímu a šiitskí húsíovia, ktorí chcú do čela štátu dosadiť Hádího predchodcu Alího Abdalláha Sáliha, zosadeného v roku 2012.

 

Na podporu jemenskej medzinárodne uznanej vlády vystúpila arabská koalícia na čele so Saudskou Arábiou, ktorá začala leteckú ofenzívu voči vzbúrencom. Pripojenie sa ku koalícii zvažuje aj vláda v Pakistane, čo však tamojší poslanci odmietli, hoci vyjadrili politickú podporu postupu Saudskej Arábie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies