Ruská vláda skritizovala zákaz komunistických symbolov na Ukrajine

NETKY.SK • 11 Apríl 2015, 10:23 • 2 min
Ruská vláda skritizovala zákaz komunistických symbolov na Ukrajine

MOSKVA - Ruské ministerstvo zahraničných vecí v piatok odsúdilo novoprijaté zákony na Ukrajine, ktoré zakazujú používanie symbolov sovietskeho komunistického režimu a uznávajú úlohu partizánov vzdorujúcich počas vojny Červenej armáde ako bojovníkov za slobodu.

slovakia

left justify in out

Podľa zverejneného vyhlásenia takáto legislatíva "zodpovedá skresleným predstavám, ktoré sú propagované terajšími orgánmi na Ukrajine" a tvorí zámienku pre "zavedenie totalitných metód na likvidáciu nepohodlných strán". Moskva tiež tvrdí, že uznanie zásluh partizánov ako bojovníkov za slobodu je vzdaním pocty "kolaborantom s nacistami".


Zákony schválené vo štvrtok ukrajinským parlamentom zakazujú rovnako komunistickú, ako aj nacistickú symboliku. Moskva po zosadení proruského prezidenta Ukrajiny Viktora Janukovyča vo februári 2014 vyhlasovala, že v bývalej sovietskej republike sa prakticky odohral puč riadený fašisticky zmýšľajúcimi nacionalistami.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies