Ruská vláda predĺžila šrotovné do konca roka 2011

NETKY.SK • 6 Apríl 2011, 09:57 • 2 min
Ruská vláda predĺžila šrotovné do konca roka 2011

Ruská vláda predĺžila šrotovné do konca roka 2011

slovakia

left justify in out

img

Ruský premiér Vladimir Putin dnes oznámil, že jeho vláda uvoľní ďalších 5 miliárd rubľov (124,49 milióna eur) na tzv. šrotovné. Program štátnej prémie pri kúpe nového auta výmenou za staré, ktorý kabinet spustil vlani v marci, sa tak predĺži do konca tohto roka.

Vláda v Moskve ale vypláca šrotovné len pri kúpe áut vyrobených, či zmontovaných v Rusku výmenou za likvidáciu vozidiel starších ako 10 rokov. Tento program vlani pomohol výrazne oživiť predaj áut v krajine, z čoho profitovala predovšetkým najväčšia ruská automobilka AvtoVAZ.

Minulý rok kabinet vyčlenil na šrotovné 10 miliárd RUB. Vodiči v Rusku môžu tak aj tento rok získať od štátu až 50.000 rubľov na kúpu nového auta. Na výber majú viac ako 60 modelov.

Automobilový trh v Rusku utrpel v roku 2009 prudký pád, odbyt vozidiel sa totiž v dôsledku krízy znížil o takmer polovicu. Pritom ešte v roku 2008 bolo Rusko na "najlepšej ceste" stať sa najväčším trhom s autami v Európe. Globálna finančná a hospodárska kríza to však zmenila.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies