Ruská vláda poprela plynovú dohodu s Gréckom

NETKY.SK • 19 Apríl 2015, 12:22 • 2 min
Ruská vláda poprela plynovú dohodu s Gréckom

MOSKVA/BERLÍN -

slovakia

left justify in out

Rusko v sobotu odmietlo správy nemeckých médií, podľa ktorých by mohlo podpísať dohodu o dodávkach plynu s Gréckom. "Nie, dohoda nie je," povedal hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. Grécky premiér Aléxis Tsípras bol skôr tento mesiac na návšteve Moskvy. "Prirodzene, otázka energetickej spolupráce padla. Prirodzene... existuje dohoda na tom, že sa na expertnej úrovni bude pracovať na všetkých otázkach týkajúcich sa energetickej spolupráce. Rusko však neprisľúbilo finančnú pomoc, pretože o ňu nikto nežiadal," povedal Peskov.


Nemecký magazín Der Spiegel citoval predstaviteľa strany Syriza s tým, že dohoda by pre Atény mohla znamenať obrat. Dohoda s Ruskom by totiž mohla údajne Grécku priniesť do 5 mld. eur. Grécko má v súčasnosti problém dohodnúť sa s veriteľmi na nových úveroch, ktoré by mali odvrátiť hrozbu bankrotu.
Nemecký minister financií Wolfgang Schäuble v sobotu vyhlásil, že by bol šťastný, ak by sa správy magazínu Der Spiegel ukázali ako pravdivé, no zároveň vyjadril pesimizmus. "Nemyslím si, že toto vyrieši problémy, ktoré Grécko má s plnením záväzkov vyplývajúcich z memoranda o porozumení," povedal Schäuble.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies