Ruská vláda odmietla údajnú účasť na vytvorení kryptomeny Petro

NETKY.SK • 26 Marec 2018, 10:00 • 2 min
Ruská vláda odmietla údajnú účasť na vytvorení kryptomeny Petro

MOSKVA – Ruská vláda dementovala správy, podľa ktorých pomohla Venezuele so spustením kontroverznej kryptomeny Petro.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Zástupca riaditeľa informačného a tlačového oddelenia ruského ministerstva zahraničných vecí Artyom Kozhin nazval článok v publikácii Time Magazine falošnou správou. Podľa uvedenej správy ruskí predstavitelia a podnikatelia pomohli Venezuele s kryptomenou Petro.

 

img

 

Zástupca riaditeľa informačného a tlačového oddelenia ruského ministerstva zahraničných vecí Artyom Kozhin

 

"Ruské finančné orgány sa v žiadnom prípade nezúčastnili na tomto projekte. Počas stretnutia 21. februára 2018 v Moskve venezuelský minister hospodárstva a financií pán Simon Zerpa odovzdal brožúru o kryptomene ruskému ministrovi financií výlučne za účelom informovania ruských partnerov o tomto projekte," uviedol Kozhin a dodal: "Správa o ruskej angažovanosti v tomto projekte je očividné klamstvo."

 

Rusko tvrdí, že denník Time ignoruje fakty

 

Ruské ministerstvo financií informovalo časopis Time, že popiera akúkoľvek účasť na tvorbe kryptomeny Petro. Časopis Time toto vyjadrenie ministerstva ignorovalo.

 

Podľa správy magazínu Time existujú prepojenia medzi určitými ruskými podnikateľmi a venezuelským prezidentom Nicolasom Madurom. V správe sa tiež uvádza, že ruský prezident Vladimir Putin schválil kryptomenu Petro, aby juhoamerickej krajine pomohol vyhýbať sa sankciám USA.

 

img

 

V správe od Time sa spomínajú dvaja Rusi, ktorí majú väzby na ruské banky a pôsobia ako poradcovia Petra. Sú nimi Denis Družkov and Fjodor Bogorodsky, ktorí mali sedieť v prvom rade v prezidentskom paláci počas spustenia kryptomeny Petro.

 

Družkov je podľa správy Associated Press generálnym riaditeľom spoločnosti Zeus Trading, ktorému bola udelená pokuta vo výške 31.000 USD.

 

Bogorodsky podľa správy žije v Uruguaji a bol opísaný ako riaditeľ spoločnosti Aerotrading, ktorej webová stránka pozostáva z jednej domovskej stránky bez informácií o spoločnosti.

 

Tieto správy sa objavili po tom, ako americký prezident Donald Trump uvalil na Venezuelu nové sankcie, ktoré Američanom zakazujú kupovať alebo obchodovať kryptomenu Petro.

 

Podľa správ ruskej tlačovej agentúry Tass, Maduro oznámil niekoľko obchodných párov pre Petro, vrátane ruského rubľa, tureckej líry, eura a čínskeho jüanu. Investori by mali byť schopní obchodovať Petro za tieto meny od uplynulého piatku, avšak nie je jasné, či to naozaj možné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies