Ruská vláda navrhla 2-percentné navýšenie rozpočtu MS 2018

NETKY.SK • 24 August 2015, 17:23 • 2 min
Ruská vláda navrhla 2-percentné navýšenie rozpočtu MS 2018

MOSKVA - Ruská vláda v pondelok navrhla 2-percentné navýšenie rozpočtu futbalových majstrovstiev sveta 2018 za účelom zastaviť trend opakovaných škrtov v tomto roku.

slovakia

left justify in out

Podľa dokumentu Ministerstva športu, ktorý zverejnila vládna databáza, by mali investície narásť o 12,5 miliárd rubľov (175 miliónov dolárov) a celkový rozpočet by potom predstavoval sumu 643,8 miliárd rubľov (9 miliárd dolárov).

 

V dokumente sú aj ďalšie plánované zmeny, ktoré sa týkajú výstavby tréningových báz pre potreby šampionátu, ale nie je jasné, či sa tieto zmeny prejavia na zvýšení rozpočtu. Minister športu Vitalij Mutko, ktorý je šéfomorganizačného výboru MS 2018 pre agentúru R-Sport povedal, že nie je naklonený zmenám a nie je za zvýšenie výdavkov.

 

Rusi už tento rok v máji znížili rozpočet MS o 70 miliónov dolárov, pretože vláda mala tendenciu znižovať výdavky. Ruská ekonomika klesla v druhom štvrťroku o 4,6 percenta. Rozpočet MS na začiatku nastavili na 664 miliárd rubľov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies