Ruská vláda čoraz častejšie žiada o stiahnutie kritických príspevkov z Twittera

NETKY.SK • 10 Február 2015, 13:41 • 2 min
Ruská vláda čoraz častejšie žiada o stiahnutie kritických príspevkov z Twittera

MOSKVA - V priebehu ostatných šiestich mesiacov Rusko takmer strojnásobilo počet žiadostí o odstránenie príspevkov z Twitteru obsahujúcich kritiku ruskej vlády. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Zo správy, ktorú Twitter zverejnil v noci nadnes, vyplýva, že od júla do decembra dostala spoločnosť od ruských vládnych inštitúcií 89 žiadostí o odstránenie príspevkov, čo je o 57 viac ako v predchádzajúcom šesťmesačnom období. 
     

Okrem žiadostí o odstránenie príspevkov dostal Twitter v uplynulých šiestich mesiacoch od ruských orgánov aj dva súdne príkazy.
     

Podľa Twitteru sa ruskí predstavitelia vo svojich žiadostiach odvolávajú na zákon, ktorý štátu umožňuje obmedziť prístup k "extrémistickému obsahu", ako aj k správam vyzývajúcim na nepovolené demonštrácie.
     

Twitter zároveň uviedol, že "niektorým žiadostiam o umlčanie známych kritikov" ruskej vlády nevyhovel. Podobne reagovala spoločnosť aj na pokusy o obmedzenie slobody slova.
     

Kritici obviňujú ruskú vládu, že sa pomocou zákona pokúša umlčať opozíciu. Vláda takéto tvrdenia odmieta a tvrdí, že zmyslom zákona je len ochrana práva a poriadku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies