Ruská vesmírna spoločnosť vytvorí cestu na ISS pre astronautov v Spojených arabských emirátoch

NETKY.SK • 11 Február 2019, 19:14 • 2 min
Ruská vesmírna spoločnosť vytvorí cestu na ISS pre astronautov v Spojených arabských emirátoch

MOSKVA - Roscosmos súhlasil so svojimi partnermi na programe letov do Medzinárodnej vesmírnej stanice pre astronautov zo Spojených arabských emirátov, napísal generálny riaditeľ ruskej štátnej vesmírnej spoločnosti Dmitrij Rogozin na Twitteri.

slovakia

left justify in out

Prvými kozmonautmi SAE je vojenský letecký pilot Hazza Al Mansouri a inžinier technickej podpory Sultan Al Niyadi. Iba jeden z nich urobí cestu na miesto. Druhý zostane ako záložný.

 

"Počas rozhovorov v priestoroch Dubajského vesmírneho centra Mohammed Bin Rashid Space Center (MBRSC), spoločnosť Roscosmos spoločne so svojimi partnermi poskytla astronautom zo Spojených arabských emirátov program na lety do ISS, ktoré sa pripravujú v meste Star City (neďaleko Moskvy)," povedal Rogozin.

Dátum letu bude vyhlásený do dvoch týždňov, uviedla tlačová služba štátnej korporácie. Rogozin predtým uviedol, že let kozmonautského letúna do ISS, ktorý sa má naplánovať na apríl 2019, oddialilo zlyhanie štartu raketového nosiča Soyuz-FG.

Minulý rok Roscosmos podpísal zmluvu s vesmírnym centrom SAE, aby vyškolil prvého astronauta v krajine a vykonal svoj let do ISS. Astronaut SAE strávi týždeň na palube ISS, aby sa vrátil na Zem spolu s posádkou kozmickej lode s posádkou Soyuz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies