Ruská verejnosť sa búri proti detskému striptízu, aktivisti varujú pred útokmi pedofilov

NETKY.SK • 5 Apríl 2016, 18:00 • 2 min
Ruská verejnosť sa búri proti detskému striptízu, aktivisti varujú pred útokmi pedofilov

CHABAROVSK – Ruský ľud je pobúrený, po tom ako sa k širšej verejnosti dostali informácie o tanečnej škole, ktorá učí erotický tanec zvaný pole dance malé dievčatá od 7 do 16 rokov.

slovakia

left justify in out

Aktivisti tvrdia, že súťaže týchto malých tanečníc môžu vyvolať sexuálne zločiny a začali organizovať petíciu proti detskému striptízu.

 

Vo východnom Rusku sa súťaže Magic Pole Championship-2016 v Chabarovsku zúčastnilo 9 dievčat, pričom malo ísť o prvú oficiálnu súťaž, informovali ruské média Siberian Times.

 

"Vzhľadom k nárastu pedofílie v regióne Chabarovsk v roku 2015, si myslíme, že je neprijateľné, aby sa prevádzkovali činnosti ako tento tanec," povedal jeden z organizátorov petície Alexander Kovalev. „Tieto podujatia budú priťahovať pedofilov,“ varoval.

 

Petíciu už podpísalo niekoľko stoviek ľudí, ale ruské úrady detskú šou zatiaľ nezakázali.

 

Organizátorka tanečnej súťaže Anastasia Budnikova trvá na tom, že tanec nie je erotickým napriek tomu, že sama v roku 2014 pracovala ako go-go tanečnica v nočnom klube.

 

"Problém je, že väčšina ľudí si zvykla vidieť pole dance ako prevažne erotický tanec, ale výkony našich mladých študentiek nie sú s erotikou spájané,“ vysvetľuje. "Ide o druh športu a tyč je iba športové vybavenie. Deti ju používajú na vykonávanie rôznych akrobatických prvkov," dodáva.

 

"Konáme úplne oficiálne a máme aj písomné povolenie od rodičov detí,“ povedala trénerka Tatyana Nekrasova, ktorá tiež pracovala ako go-go tanečnica. "Samozrejme, že nepodporujeme pedofíliu, to v žiadnom prípade."

 

Tanec v detskom prevedení má podľa organizátorov v Rusku prísne pravidlá. Deti údajne nesmú nosiť topánky na opätkoch, zakázané sú aj erotické pohyby a držanie tela.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies