Ruská tajná služba zatkla v Petrohrade šiestich podozrivých z verbovania pre Islamský štát

NETKY.SK • 5 Apríl 2017, 15:45 • 2 min
Ruská tajná služba zatkla v Petrohrade šiestich podozrivých z verbovania pre Islamský štát

PETROHRAD - Ruské tajné služby zadržali v Petrohrade šiestich migrantov zo Strednej Ázie, ktorí sú podozriví, že v meste robili nábor nových členov pre džihádistické zoskupenia Front an-Nusra a Islamský štát. Obe tieto organizácie sú v Rusku zakázané.

slovakia

left justify in out

Ako dnes informovala tlačová služba Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie (SKR), v prípade sa začalo trestné konanie pre podozrenie z terorizmu.

Podľa vyšetrovateľov sa podozrivé osoby v čase od novembra 2015 pokúšali v Petrohrade verbovať ľudí pochádzajúcich prevažne zo stredoázijských republík, aby sa zapojili do aktivít súvisiacich s terorizmom a do činnosti oboch spomínaných džihádistických zoskupení.

SKR súčasne oznámil, že preverí všetky kontakty a prepojenia zadržaných. Zdôraznil však, že v danom okamihu nie je dôvod predpokladať, že by sa zadržaní boli poznali s predpokladaným páchateľom pondelkového útoku v petrohradskom metre, kde v dôsledku výbuchu nastraženej nálože zahynulo 14 ľudí a ďalšie desiatky utrpeli zranenie.

Vo svojom vyhlásení SKR ďalej informoval, že v mieste bydliska zadržaných bola pri policajnej prehliadke zhabaná literatúra s islamistickým obsahom, ako aj predmety a dokumenty, ktoré "majú význam pre trestné konanie". Polícia pátra aj po možných komplicoch zadržaných.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies