Ruská tajná služba v spolupráci s kolegami zo zahraničia predišla útokom v Soči

NETKY.SK • 9 Apríl 2014, 11:49 • 2 min
Ruská tajná služba v spolupráci s kolegami zo zahraničia predišla útokom v Soči

MOSKVA - Riaditeľ ruskej tajnej služby Alexander Bortnikov dnes v Moskve informoval, že počas prípravy nedávnych zimných olympijských hier sa podarilo zabrániť niekoľkým teroristickým útokom na športoviská.

slovakia

left justify in out

Šéf FSB dodal, že operácia bola úspešná aj vďaka spolupráci s tajnými službami partnerských krajín: USA, Rakúska, Francúzska, Nemecka a Gruzínska.
      

Podľa jeho slov sa o bezpečnosť počas zimnej olympiády v Soči staralo aj 93 predstaviteľov 42 medzinárodných štruktúr, tajných služieb a rezortov vnútra z 32 štátov.  
      

Agentúra RIA Novosti pripomenula, že počas prípravy olympiády v Soči bola otázka zaručenia bezpečnosti jej účastníkov i hostí osobitne naliehavá, keďže ruské úrady mali informácie o znepokojujúcich signáloch aktivity podozrivých osôb v oblasti Soči. Napätie ešte umocnilo vyhlásenie čečenského povstaleckého vodcu Doku Umarova, ktorý svojich stúpencov vyzval prekaziť olympiádu.
      

Koncom decembra sa na juhu Ruska odohrali dva teroristické útoky - v Piatigorsku zahynuli traja ľudia a vo Volgograde pri sérii útokov prišlo o život 34 osôb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona