Ruská sudkyňa na seba strhla až príliš veľa pozornosti, vydajom dcéry zaujala samotný Kremeľ

NETKY.SK • 19 Júl 2017, 09:45 • 2 min
Ruská sudkyňa na seba strhla až príliš veľa pozornosti, vydajom dcéry zaujala samotný Kremeľ

MOSKVA – Svadba dcéry ju musela vyjsť naozaj draho, keď sa o nej hovorí už aj za bránami Kremľa. Vystrojením tak honosnej svadby strhla podpredsedníčka krajského súdu Jelena Chachaljevova asi až príliš veľa pozornosti. Možno viac ako by si v konečnom dôsledku želala.

slovakia

left justify in out

Rozpočet na svadbu odhadom presiahol až 45-násobok ročného platu sudkyne. Na hostine v luxusnej reštaurácii sa im o zábavu starali známe popové ikony. No aj napriek pochybnostiam o čistých príjmoch sudkyne sa úrady stránia jej preverovaniu.  

 

"Samozrejme, že tak ako všetci sledujeme rôzne novinky, v správach médií a v debatách na internete, a tak sme si všimli aj túto," vyjadril sa hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov. Upozornil však, že nie je úlohou Kremľa nejako reagovať, na to sú "iné úrady".

 

Podľa predbežných zistení náklady na svadbu ju stáli približne 1,7 milióna eur. "To nie je jednoducho hostina v čase moru, ale pľuvanec do tváre nám všetkým," vyjadril sa advokát Sergej Zorin, ktorý vtipne podotkol, že služby niektorých právnikov sú veľmi drahé a niekedy je lacnejšie investovať do sudcu.  Svadba sa stala témou aj celoštátnych médií a poslanec vládnej strany Anton Getta kvôli škandálu interpeloval generálnu prokuratúru.

 

"Je to pomsta za to, že sa nenechám vydierať a nedovoľujem si vynášať rozsudky v rozpore so zákonom," uviedla vo vládnom denníku Rossijskaja gazeta sama sudkyňa, ktorá hovorí o "objednanom škandále". Vlani síce podľa majetkového priznania zarobila v prepočte približne 38 000 eur, tvrdí však, že všetky výdavky na dcérinu svadbu zaplatil jej bývalý manžel, bohatý gruzínsky podnikateľ. Ten tiež na veselicu pozval celebrity, s ktorými sa priatelí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies