Ruska stíhačka Su-27 zachytila americké prieskumné lietadlo nad Čiernym morom

NETKY.SK • 30 Január 2018, 21:35 • 2 min
Ruska stíhačka Su-27 zachytila americké prieskumné lietadlo nad Čiernym morom

MOSKVA - Ruske bojové lietadlo Su-27 zachytilo nad Čiernym morom lietadlo rádioelektronického prieskumu EP-3E "Aries ll" amerického námorníctva. O tom informovali na Ministerstve obrany Ruskej Federácii. Informuje rg.ru.

slovakia

left justify in out

Ako zdôraznili na oddelení, ruska stíhačka sprevádzala americké lietadlo a "zabránila v porušovaní hranice vzdušného priestoru Ruska, v súlade so všetkými potrebnými bezpečnostnými opatreniami ".

 

Po tom, ako americké prieskumné lietadlo zmenilo smer letu na vzdialenie od ruských hraníc, Su-27 sa vrátila na leteckú základňu.

 

"Celý let ruskej vojenskej stíhačky Su-27, bol prísne v súlade s medzinárodnými pravidlami využívania vzdušného priestoru," zdôraznili na Minusterstve obrany RF.

 

Predtým boli taktiež hlásené pokusy porušenia vzdušného priestoru Ruska, a tiež bojové stíhačky vzdušných síl Ruska trikrát za týždeň vzlietali na zachytenie desiatich zahraničných lietadiel, ktoré vykonávali elektronické prieskumy pozdĺž ruských hraníc. Napokon, k porušeniu vzdušného priestoru Ruskej Federácie nedošlo, pretože bojové ruské stíhačky vždy zachytili cieľ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies