Ruská stíhačka letela "nebezpečne" blízko amerického prieskumného stroja

NETKY.SK • 28 November 2017, 18:22 • 2 min
Ruská stíhačka letela "nebezpečne" blízko amerického prieskumného stroja

BERLÍN - Americká armáda v utorok oznámila, že ruská stíhačka sa počas letu nad Čiernym morom priblížila na 15 metrov k prieskumnému lietadlu amerických námorných síl, pričom mala zapnuté plné prídavné spaľovanie.

slovakia

left justify in out

To spôsobilo prudkú turbulenciu, ktorá naklonila americký stroj o 15 stupňov. Hovorca velenia amerických vojsk v Európe (EUCOM) Juan Martinez v utorok povedal, že k sobotňajšiemu manévru ruského stíhacieho lietadla Su-30 pred americkým vojenským strojom P-8A pristupujú ako k "nebezpečnému manévru".

 

Martinez dodal, že prieskumné lietadlo P-8A "vykonávalo v čase incidentu obvyklú operáciu v medzinárodnom vzdušnom priestore". K incidentom priblíženia dochádza bežne, ale toto je prvý incident nahlásený ako nebezpečný od júna - vtedy EUCOM so sídlom v nemeckom meste Stuttgart zverejnilo dramatické fotografie ruského lietadla pohybujúceho sa tak blízko amerického stroja nad Baltským morom, že bolo vidieť aj ruského pilota v kokpite, pripomenula tlačová agentúra AP.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona