Ruská Štátna duma nazvala krajinu, ktorá prvá padne ako obeť v prípade útoku NATO na Ruskú federáciu.

NETKY.SK • 4 Január 2020, 13:47 • 2 min
Ruská Štátna duma nazvala krajinu, ktorá prvá padne ako obeť v prípade útoku NATO na Ruskú federáciu.

MOSKVA, TASS.RU – Náčelník generálneho štábu Ozbrojených síl Ruskej federácie Valery Gerasimov vyhlásil, že Severoatlantická aliancia sa pripravuje na veľký vojenský konflikt. Podľa jeho názoru je to možné posúdiť na základe scenárov vypracovaných na cvičeniach členských krajín bloku v posledných rokoch.

slovakia

left justify in out

Agresívne zámery NATO potvrdzujú nadmernú a neprimeranú aktivitu aliancie v Baltskom a Čiernom mori, ako aj neustále posilňované zoskupovanie vojsk v blízkosti ruských hraníc.

 

Podpredseda obranného výboru Štátnej dumy Alexander Sherin je presvedčený, že Rusko je pripravené odraziť akýkoľvek útok zo Severoatlantickej aliancie a vďaka tajným službám a generálnemu štábu je možné blížiaci sa konflikt predpovedať šesť mesiacov pred jeho začiatkom. A to nielen predpovedať, ale stanoviť presný dátum vojenského útoku.

 

Vojenský expert Viktor Litovkin v komentári k vyhláseniu Gerasimova uviedol fakty, prečo by útok na Ruskú federáciu bol pre NATO katastrofálny. Podľa neho západní vojenskí velitelia očividne neočakávajú, čo sa skutočne stane, ak Rusko pocíti skutočnú hrozbu.   

 

„Jednoducho nevedia, že vojenská doktrína Ruskej federácie jasne uvádza, že je nemožné zastaviť také veľké vojenské bloky konvenčnými zbraňami a preto v prípade hrozby bude Rusko nútene použiť jadrové zbrane“.

 

„Cieľom je zabrániť potenciálnemu agresorovi spôsobiť čo len minimálne škody Ruskej federácii a preto NATO nebude mať čas na presun svojich jednotiek na pozície a bude zničené v priebehu niekoľkých minút od začiatku ofenzívy“.

 

Rusko vlastní všetky prostriedky na odradenie nepriateľa, od elektronických vojenských prostriedkov po protivzdušnú obranu, medzi ktoré patria už známe systémy protivzdušnej obrany S-400 Triumf, ktoré sa osvedčili v Sýrii. Tiež treba spomenúť aj špeciálne rakety s názvom JRS (RS-24) „Jadrová riadiaca strela“.

 

Oddelene Sherin nazval aj ciele, ktoré Ruská federácia zasiahne ako prvé. Preto, ak Kyjev bude pokračovať v politike integrácie v NATO, je pravdepodobné, že prvý úder môže dostať Ukrajina.   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies