Ruská speváčka Samojlovová vystúpi na Eurovízii prostredníctvom telemostu

NETKY.SK • 23 Marec 2017, 18:06 • 2 min
Ruská speváčka Samojlovová vystúpi na Eurovízii prostredníctvom telemostu

MOSKVA - Ruská speváčka Julija Samojlovová, ktorej ukrajinské úrady zakázali vstup do krajiny na tri roky, sa bude môcť zúčastniť na pesničkovej súťaži Eurovízia prostredníctvom telemostu. Oznámili to dnes výkonní producenti tohto medzinárodného podujatia, ktorého tohtoročné kolo sa bude konať v máji v Kyjeve.

slovakia

left justify in out

Ukrajinské úrady zakázali 27-ročnej speváčke vstup na územie krajiny z dôvodu, že v roku 2015 vystupovala na Kryme, ktorý Rusko anektovalo rok predtým. Kremeľ odsúdil daný zákaz ako "absolútne nespravodlivý" a obvinil Ukrajinu zo znevažovania tejto súťaže, ktorej interné pravidlá vylučujú akékoľvek politické gestá.

 

"Je imperatívom, aby Eurovízia zostala očistená od politiky. Vzhľadom na okolnosti Julijinho cestovného zákazu sme považovali za dôležité, aby sa táto situácia primerane vyriešila. S ukrajinskými úradmi sme stále v kontakte a snažíme sa, aby v Kyjeve boli prítomní všetci vystupujúci," uvádza sa v stanovisku producentov.

 

Samojlovová trpí vzácnym ochorením svalov a od detstva je pripútaná na invalidný vozík. Vo svojej vlasti sa teší značnej popularite, v roku 2014 spievala na otváracom ceremoniáli zimných paralympijských hier v Soči. Na Eurovízii hodlá zaspievať pieseň v angličtine Flame Is Burning (Horiaci plameň) o nachádzaní ľudskej odvahy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona