Ruská reportérka opustila Čečensko z obáv o svoju bezpečnosť

NETKY.SK • 15 Máj 2015, 09:32 • 2 min
Ruská reportérka opustila Čečensko z obáv o svoju bezpečnosť

MOSKVA - Popredné ruské nezávislé noviny Novaja Gazeta vyjadrili obavy o bezpečnosť jednej svojej reportérky v Čečensku v Ruskej federácii a odvolali ju z regiónu. Informovala o tom vo štvrtok tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Noviny uviedli, že ich uznávaná a oceňovaná reportérka Jelena Milašinová opustila región vo štvrtok. Novinárka už skôr oznámila, že polícia ju upozornila, že musí urobiť preventívne opatrenia.

 

Milašinová napísala reportáž o tom, že 57-ročný čečenský policajt, ktorý je už ženatý, si plánuje vziať aj druhú manželku - 17-ročné dievča. Policajt sa pritom dievčaťu a jeho rodine vyhrážal, aby ju tak k sobášu donútil. Milašinová dodala, že robila ďalšiu investigatívnu prácu v tomto prípade, keď dostala od polície varovanie.

 

Čečenský prezident Ramzan Kadyrov, vládnuci tvrdou rukou a podporovaný Moskvou, poprel, že policajt vyvíjal nátlak na dievča a jeho rodinu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies