Ruská prokuratúra vyšetruje vydanie Göbbelsovej knihy

NETKY.SK • 15 August 2013, 17:03 • 2 min
Ruská prokuratúra vyšetruje vydanie Göbbelsovej knihy

MOSKVA - Ruská prokuratúra v meste Petrohrad prešetruje, či nové vydanie ruského prekladu knihy od bývalého nacistického ministra pre propagandu Josepha Göbbelsa neporušuje zákony o extrémizme.

slovakia

left justify in out

Román Michael sa dostal na pulty začiatkom tohto roku. Hovorkyňa prokuratúry Marina Nikolajevová vo štvrtok uviedla, že vyšetrovanie má zistiť, či obsah knihy nie je extrémistický. "Zatiaľ nie je na zozname zakázaných diel," povedala. Vydavateľstvo Algoritmus uviedlo, že chcelo knihou ukázať, "ako sa jeden z najvyspelejších národov vydal cestou fašizmu".

Göbbelsova kniha pochádza z roku 1923 a obsahuje jeho skoré politické názory. Jeho ďalšia kniha pod názvom Denník Josepha Göbbelsa z roku 1945 je v Rusku na zozname zakázaných diel, ktorý obsahuje celkovo 2008 publikácií vrátane napríklad Hitlerovho diela Main Kampf.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona