Ruská ponorka odpálila na Kamčatku balistickú raketu Sineva

NETKY.SK • 5 November 2014, 10:22 • 2 min
Ruská ponorka odpálila na Kamčatku balistickú raketu Sineva

MOSKVA - Ruské námorné sily uskutočnili úspešnú skúšku ďalšej medzikontinentálnej balistickej rakety. Jadrová ponorka Tula ruskej Severnej flotily vystrelila z Barentsovho mora raketu Sineva, ktorá dopadla na polygón Kura na Kamčatke. Informovalo o tom dnes ruské ministerstvo obrany.

slovakia

left justify in out

Raketa bola odpálená spod hladiny. Podľa telemetrických údajov dopadli bojové hlavice rakety na polygón v určený čas, uviedlo ministerstvo vo vyhlásení, z ktorého citovala agentúra TASS.

 

Ruské námorníctvo 29. októbra úspešne odskúšalo aj medzikontinentálnu balistickú raketu Bulava. Strategická jadrová ponorka Jurij Dolgorukij ju odpálila z Barentsovho mora a dopadla na polygón Kura na Kamčatke. Podľa ministerstva obrany bol test špecifický, keďže ponorka mala na palube kompletnú sadu rakiet.

 

Bulavu testovali aj 10. septembra. Spod hladiny Bieleho mora ju vystrelila strategická jadrová ponorka Vladimir Monomach. Raketa dopadla na polygón Kura.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies