Ruská polícia zastrelila hľadaného vodcu militantnej skupiny v Dagestane

NETKY.SK • 21 Január 2014, 18:04 • 2 min
Ruská polícia zastrelila hľadaného vodcu militantnej skupiny v Dagestane

MOSKVA - Predpokladaného vodcu islamistickej militantnej skupiny v dagestanskom okrese Babajurt usmrtili dnes pri prestrelke členovia ruskej federálnej protiteroristickej jednotky.

slovakia

left justify in out

Národný protiteroristický výbor (NAK) podľa agentúry RIA Novosti identifikoval zastreleného militanta ako Eldara Magatova. Podľa vyhlásenia NAK bol usmrtený v dome v okrese Kyzyljurt, kde sa skrýval na úteku pred políciou s dvoma ženami a dvoma deťmi. Polícia sa po obkľúčení domu dohodla s Magatovom na prepustení žien a detí, ale samotný militant sa odmietol policajtom vzdať a spustil streľbu. Pri prestrelke neutrpel zranenia žiadny zo zasahujúcich policajtov.

Ruské úrady po Magatovovi pátrali pre obvinenia z viacerých zločinov, ktorých sa mal dopustiť v Dagestane a susednom Čečensku. Medzi nimi bol pokus o vraždu policajtov a justičných úradníkov, bombový útok a vydieranie. Dagestan sa stal ohniskom islamistického povstania, ktoré sa rozšírilo po celom kaukazskom regióne po odznení dvoch vojnových konfliktov za samostatnosť Čečenska. Streľba a bombové útoky sú tam takmer na dennom poriadku. Nepokojná republika sa nachádza zhruba 500 kilometrov východne od mesta Soči, dejiska zimných olympijských hier, ktoré sa začnú 7. februára.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies