Ruská polícia zadržala niekoľko LGBT aktivistov v Petrohrade

NETKY.SK • 2 August 2015, 17:43 • 2 min
Ruská polícia zadržala niekoľko LGBT aktivistov v Petrohrade

PETROHRAD - Petrohradská polícia dnes krátko zadržala niekoľko aktivistov za práva gejov a lesieb, demonštrujúcich počas dnešného vojenského sviatku v Rusku, napísala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Policajti obkľúčili hlavného predstaviteľa LGBT aktivistickej organizácie Jurija Gavrikova práve vtedy, keď opustil svoj dom a chystal sa na individuálnu demonštráciu pred umeleckohostorické múzeum Ermitáž.

 

Niekoľko ďalších aktivistov za práva LGBT ľudí tiež s transparentmi individuálne demonštrovali na námestí pred petrohradským múzeom, pričom ich napádali ruskí veteráni tamojších výsadkových jednotiek, ktorí im trhali plagáty. Polícia aktivistov rýchlo zadržala.

 

V Rusku sa dnes na viacerých miestach zhromaždili parašutisti pri príležitosti pamätného dňa ruských výsadkových a zvláštnych jednotiek.

 

Rusko je podrobované kritike pre porušovanie práv gejov a lesieb po prijatí zákona, v ktorom sa zakazuje vágne formulovaná "propaganda netradičných sexuálnych vzťahov" maloletým, doplnila AP.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies