Ruská polícia zadržala hakerov, ktorí cez smartfóny vykrádali bankové účty

NETKY.SK • 22 Máj 2017, 13:07 • 2 min
Ruská polícia zadržala hakerov, ktorí cez smartfóny vykrádali bankové účty

MOSKVA - Ruská polícia zadržala 20 členov skupiny pôsobiacej v rôznych regiónoch krajiny, ktorí z bankových účtov fyzických osôb odcudzili viac než 50 miliónov rubľov (782.480 eur). Peňazí sa zmocnili tak, že viac ako milión smartfónov nakazili malvérom.

slovakia

left justify in out

Organizátorom bol 30-ročný obyvateľ mesta Ivanovo, vzdialeného približne 300 kilometrov od Moskvy, ktorý koordinoval a riadil členov tejto skupiny žijúcich na území Ivanovskej, Moskovskej, Rostovskej, Čeľabinskej a Jaroslavskej oblasti, ako i v Marijskej republike v Povolží.

 

Členovia skupiny používali škodlivý softvér. Vďaka nemu získali neoprávnený prístup k smartfónom, v ktorých bol spustený niektorý z operačných systémov. Pomocou príkazov vo forme SMS potom robili prevody peňazí na vopred založené účty, vysvetlila Volková.

Ministerstvo vnútra neuviedlo, z akých účtov boli peniaze odcudzené.

 

Kým v prípade štyroch zadržaných osôb súd nariadil ich vzatie do väzby, ostatným podozrivým zakázal opustiť územie regiónu.

 

V rámci policajnej razie sa uskutočnili aj domové prehliadky. Polícia počas nich zhabala počítačovú techniku, stovky bankových kariet a SIM-kariet vydaných na fiktívne osoby.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies