Ruská polícia zadržala dvojicu pašerákov vzácnych sokolov poľovníckych

NETKY.SK • 12 December 2013, 08:35 • 2 min
Ruská polícia zadržala dvojicu pašerákov vzácnych sokolov poľovníckych

VLADIVOSTOK - Ruská polícia v Židovskej autonómnej oblasti zadržala dvojicu mužov za pašovanie 19 kusov ohrozeného druhu dravca sokola poľovníckeho v celkovej hodnote 22 miliónov rubľov (488.000 eur).

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na miestne zdroje.

Jeden z vtákov uhynul počas transportu autom, ostané zhabali a umiestnili v bezpečnom úkryte. Nemenovaní podozriví muži čelia trestu odňatia slobody na maximálne tri roky a pokute do jedného milióna rubľov (22.182 eur) vo veci obvinenia z pašovania ohrozených zvierat.

Hoci sa sokoly poľovnícke nenachádzajú na medzinárodnom zozname ohrozených druhov, ruské úrady ich za také vedú. Podľa Červenej knihy ohrozených zvierat ich v krajine žije iba menej než tisíc. Zhabané kusy mali byť predané v zahraničí, spresnili vyšetrovatelia.

Rozličné druhy ruských sokolov sú veľmi žiadané sokoliarskymi nadšencami, vrátane arabských šejkov, pričom cena za kus dosahuje v prepočte vyše 70.000 eur. Vlani obžalovali dvoch arabských princov z pokusu prepašovať z Ruska 49 kusov vzácnych vtákov; vďaka svojej diplomatickej imunite sa však vyhli trestnému stíhaniu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies