Ruská polícia urobila raziu v kancelárii britskej ropnej spoločnosti BP

NETKY.SK • 1 September 2011, 15:03 • 2 min
Ruská polícia urobila raziu v kancelárii britskej ropnej spoločnosti BP

Ruská polícia urobila raziu v kancelárii britskej ropnej spoločnosti BP

slovakia

left justify in out

img

Ruskí vyšetrovatelia v sprievode ozbrojených policajtov v noci nadnes prehľadávali moskovskú kanceláriu ropnej spoločnosti BP, ktorú zažaloval jeden z menších akcionárov spoločného rusko-britského podniku TNK-BP. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.
      Hovorca ruskej pobočky BP Vladimir Bujanov uviedol, že spoločnosť s vyšetrovateľmi spolupracovala dobrovoľne a že obkľúčenie budovy ozbrojencami bolo prehnané.
      Razia súvisí so žalobou, ktorú na súde v sibírskom regióne Ruskej federácie proti BP podal podnikateľ Andrej Prochorov. Dôvodom je, že BP ustúpila od projektu prieskumnej ťažby v Severnom ľadovom oceáne s ruským ropným gigantom Rosnefť, čím ho mala pripraviť o tri miliardy dolárov.
      Hovorca londýnskej centrály BP David Nicholas označil raziu za neodôvodnenú, pričom podľa neho bola činnosť BP nezákonne pozastavená.
      Rosnefť po neúspechu v dohode s BP uzavrel kontrakt o ťažbe v ľadovom oceáne s americkou spoločnosťou Exxon Mobil.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies