Ruská polícia rozbila gang, ktorý vyrábal falošné zahraničné syry

NETKY.SK • 18 August 2015, 23:47 • 2 min
Ruská polícia rozbila gang, ktorý vyrábal falošné zahraničné syry

MOSKVA - Polícia rozbila medzinárodnú skupinu, ktorá vo veľkom dodávala na ruský trh falošné zahraničné syry, vyrobené pomocou nelegálne dovezeného syridla. Oznámila to agentúra AP s odvolaním sa na ruskú políciu.

slovakia

left justify in out

Zásah voči skupine bol súčasťou kampane ruských úradov, ktoré sa snažia vynútiť dodržiavanie platného embarga na dovoz syrov a ďalších poľnohospodárskych produktov zo Západu. Embargo bolo zavedené pred rokom ako odveta za západné sankcie voči Rusku, prijaté v súvislosti s krízou na Ukrajine.

 

Skupina od marca tohto roku vyprodukovala nelegálny syr v hodnote dvoch miliárd rubľov (27 miliónov eur). Na jeho výrobu používala syridlo, ktorého dovoz do Ruskej federácie je zakázaný. Hotové syry boli označované falošnými značkami známych zahraničných výrobcov a predávané v supermarketoch a distribučných centrách v Moskve a Petrohrade.

 

Policajti počas razie zatkli dvoch organizátorov a štyroch ďalších účastníkov komplotu vo veku 29-58 rokov. Hrozí im až desať rokov väzenia za účasť v organizovanej skupine, ktorá spáchala "podvod mimoriadne veľkého rozsahu".

Polícia v rámci vyšetrovania prípadu prehľadala 17 domov, skladov a kancelárii v Moskovskej oblasti. Skonfiškovala pritom 470 ton nelegálnych produktov, zariadenie na výrobu falošných etikiet a dokumenty potvrdzujúce nezákonnú činnosť skupiny.

 

V uplynulých týždňoch začali ruské úrady s verejným, široko medializovaným ničením stoviek ton západných potravín, ktoré boli do Ruska dovezené napriek platnému embargu. Proti tomuto postupu sa postavila aj časť Rusov, ktorí namietajú, že zhabané potraviny sa namiesto ničenia mali poskytnúť chudobným.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona