Ruská polícia prehľadávala firmu miliardára Prochorova

NETKY.SK • 15 Apríl 2016, 07:44 • 2 min
Ruská polícia prehľadávala firmu miliardára Prochorova

MOSKVA - Pracovníci ruskej Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) a daňovej správy vykonali dnes prehliadku moskovského sídla investičnej skupiny Onexim patriacej miliardárovi Michailovi Prochorovovi.

slovakia

left justify in out

Dva zdroje blízke Prochorovovi pre agentúru Reuters uviedli, že razia v priestoroch Oneximu súvisí s aktivitami ďalšej Prochorovovej spoločnosti RBC Media. Jej hovorca ale tvrdí, že priestory RBC Media prehľadávané neboli.
Denník RBC priniesol totiž v ostatných mesiacoch podrobné správy súvisiace s obchodnými aktivitami spolupracovníkov ruského prezidenta Vladimira Putina ako aj jeho zaťa v daňových rajoch.


Prochorov (50), ktorého majetok sa odhaduje na 8,2 miliardy dolárov, je podľa časopisu Forbes 14. najbohatším Rusom. Okrem iného je majiteľom basketbalového tímu NBA Brooklyn Nets, predtým známeho ako New Jersey Nets.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies