Ruská polícia opäť zatkla tisíc cudzincov

NETKY.SK • 28 Október 2013, 15:33 • 2 min
Ruská polícia opäť zatkla tisíc cudzincov

MOSKVA - Po proticudzineckých nepokojoch v Moskve pokračuje ruská polícia v zatýkaní zahraničných robotníkov. V pondelok zatkli zásahové jednotky asi 1000 ľudí najmä zo stredoázijských bývalých sovietskych republík Kirgizsko, Tadžikistan a Uzbekistan, uviedla agentúra Interfax.

slovakia

left justify in out

Predtým zasiahla polícia na trhovisku Sadovod na juhovýchode ruského hlavného mesta proti predaju ilegálneho tovaru a preverovala porušenie ruského imigrantského zákona, povedal hovorca polície. Zásah proti ilegálnym migrantom nariadil v reakcii na proticudzinecké nepokoje moskovský šéf polície Anatolij Jakunin.

Nepokoje vypukli v polovici októbra po zabití mladého Rusa, k čomu sa podľa polície medzičasom priznal muž z Azerbajdžanu. Vražda 25-ročného Jegora Ščerbakova vyvolala hnev proti moslimským imigrantom, desaťtisíce ktorých sa zhromaždili v Moskve na pouličných modlitbách pri príležitosti sviatku Íd al-Adhá. V reakcii na Ščerbakovovu vraždu demonštranti skandujúci nacionalistické slogany napadli trhovisko v Birjuľove, kde pracuje veľa imigrantov z Kaukazu a zo strednej Ázie. Ruská polícia po nepokojoch na trhovisku zadržala približne 1 200 ľudí. 

Ľudskoprávni aktivisti kritizujú chýbajúcu utečeneckú politiku v Rusku. Zahraniční robotníci z Kaukazu a strednej Ázie žijú bez akýchkoľvek práv v barakoch a v pivniciach domov v Moskve, čo hnevá ich obyvateľov. Nekontrolovaná imigrácia vedie stále k nepokojom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies