Ruska Petrovová oficiálne ukončila tenisovú kariéru

NETKY.SK • 11 Január 2017, 16:45 • 2 min
Ruska Petrovová oficiálne ukončila tenisovú kariéru

MOSKVA - Ruská tenistka Naďa Petrovová oznámila vo veku 34 rokov ukončenie aktívnej kariéry. Počas nej triumfovala na trinástich turnajoch WTA vo dvojhre, 24 titulov pridala vo štvorhre.

slovakia

left justify in out

Najvyššie vo svetovom rebríčku fugurovala v máji 2006, keď jej patrila tretia priečka. Na Roland Garros 2003 a 2005 sa prebojovala do semifinále. V debli triumfovala na koncoročnom turnaji WTA dvakrát - 2004 s Meghann Shaughnessyovou a 2012 s Mariou Kirilenkovou. Spolu s Kirilenkovou vybojovala aj bronz vo štvorhre na OH 2012 v Londýne.

 

V uplynulých sezónach ju trápili početné zranenia a od konca roku 2013 sa na okruhu WTA neobjavila. Neúspechom sa skončili viaceré jej pokusy o návrat na dvorce.

 

"Strávila som vo vrcholovom tenise množstvo rokov, mala som veľmi dlhú a úspešnú kariéru," povedala pri svojom odchode zo scény Petrovová.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies