Ruská mafia údajne prala špinavé peniaze cez európske kluby

NETKY.SK • 4 Máj 2016, 18:26 • 2 min
Ruská mafia údajne prala špinavé peniaze cez európske kluby

LISABON - Európska policajná organizácia Europol v spolupráci s kolegami z Portugalska rozbila sieť ruskej mafiánskej skupiny, ktorá údajne prala špinavé peniaze cez európske futbalové kluby. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa Europolu sa skupina sústreďovala na kluby vo finančných problémoch, ktoré potom infiltrovala sponzormi s potrebnými protriedkami. Keď takýmto spôsobom dostali klub pod kontrolu, prali špinavé peniaze prostredníctvom prestupov hráčov, televíznych práv i stávkovania.

 

Europol a portugalská polícia urobili v utorok raziu v portugalskom treťoligovom klube Uniao de Leiria a zadržali troch hlavných členov ruského gangu. Polícia prehľadala aj priestory ďalších troch portugalských klubov. Europol bez ďalších podrobností uviedol, že sa v tejto súvislosti podarilo odhaliť závažné trestné činy aj v Rakúsku, Nemecku a Veľkej Británii.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies