Ruská letecká spoločnosť Transaero kupuje od Airbusu štyri A380

NETKY.SK • 22 Jún 2012, 07:24 • 2 min
Ruská letecká spoločnosť Transaero kupuje od Airbusu štyri A380

Ruská letecká spoločnosť Transaero kupuje od Airbusu štyri A380 - Doprava Ruská letecká spoločnosť Transaero podpísala dnes v Petrohrade s Airbusom dohodu o nákupe jeho štyroch obrovských dopravných lietadiel A380. Podľa katalógovej ceny by mali Rusi za n

slovakia

left justify in out

img

Ruská letecká spoločnosť Transaero podpísala dnes v Petrohrade s Airbusom dohodu o nákupe jeho štyroch obrovských dopravných lietadiel A380. Podľa katalógovej ceny by mali Rusi za ne zaplatiť asi 1,34 miliardy eur. Reálna cena za celú dodávku však bude podstatne nižšia.
      Transaero, ktoré je po Aeroflote druhou najväčšou ruskou leteckou spoločnosťou, bude nákup lietadiel financovať zo zdrojov štátnej exportnej a rozvojovej banky VEB.
      Viceprezident Airbusu Christopher Buckley označil podpísanie dohody s ruskou dopravnou spoločnosťou za historický moment pre Airbus. Prvý A380 dostanú Rusi o necelé tri roky.
      Airbus predpokladá, že sa mu podarí podpísať dohodu o dodávke lietadiel aj s Aeroflotom. Spoločná pracovná skupina firiem už pracuje. Buckley však dodal, že "dohoda sa nepodpíše už zajtra".
      Transaero kúpilo vlani od Airbusu osem strojov A380neo.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies