Ruská generálna prokuratúra ide vyšetrovať doping sporných športovcov

NETKY.SK • 19 Máj 2016, 16:10 • 2 min
Ruská generálna prokuratúra ide vyšetrovať doping sporných športovcov

MOSKVA - Tvrdenia o dopujúcich ruských športovcoch na ostatných troch olympijských hrách v Pekingu, Londýne a v domácom Soči už vzbudilo aj pozornosť justičných orgánov v tejto krajine.

slovakia

left justify in out

Začiatok vyšetrovania potvrdil pre agentúru Tass hovorca úradu generálnej prokuratúry Alexander Kurrenoj a priznal, že ide o reakciu na "informácie publikované viacerými médiami, ako aj Svetovou antidopingovou agentúrou". Nešpecifikoval však, na ktoré konkrétne obvinenie sa prokuratúra sústredí.


Bývalý riaditeľ moskovského antidopingového laboratória Grigorij Rodčenkov pre The New York Times uviedol, že osobne pomáhal športovcom v podvodoch so steroidmi pred olympijskými hrami 2012 v Londýne a zimnými olympijskými hrami 2014 v Soči. Vylíčil tiež, ako v Soči manipuloval so vzorkami ruských športovcov. Údajne mu asistoval neznámy muž, zrejme príslušník ruských bezpečnostných zložiek.


Ruská prokuratúra viedla vyšetrovanie aj po zverejnení správy komisie Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) o krytí pozitívnych prípadov ruských atlétov, ale nevzniesla žiadne obvinenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies