Ruská futbalová liga je vraj zaujímavejšia ako bundesliga

NETKY.SK • 28 Marec 2019, 09:56 • 2 min
Ruská futbalová liga je vraj zaujímavejšia ako bundesliga

MOSKVA - Rozhodne prekvapil. Bývalý ruský futbalový reprezentant Andrej Aršavin sa totiž domnieva, že tamojšia futbalová súťaž je napínavejšia ako špičkové európske ligy. Navrhol, že pre tamojšiu najvyššiu súťaž by bolo najlepšie, keby sa v nej opäť hralo systémom jar - jeseň.

slovakia

left justify in out

"Mali by sme hrať čo najviac zápasov v lete, nie dávať si vtedy dlhú prestávku. Súčasný systém jeseň - jar doslova ´zabil´ našu druhú ligu. Šesť mesiacov v roku sa v nej nehrá, pretože mužstvá majú dve dlhé pauzy - okrem letnej aj zimnú," vyhlásila jedna z najväčších hviezd ME 2008 podľa webu denníka Sport-Express.
 

 

 

Podľa 37-ročného rodáka z Petrohradu by sa infraštruktúra v ruskom futbale pohla viac dopredu, keby si aj iné kluby vzali príklad z modelu FK Krasnodar. "Ideálne by bolo postaviť päť alebo šesť mládežníckych akadémii podobných tej, akú postavili v Krasnodare. Taktiež som za myšlienku akéhosi mládežníckeho šampionátu do 19 rokov, na ktorom by sa zúčastnili nielen mužstvá z Ruska, ale aj Bieloruska, Kazachstanu, Arménska a Azerbajdžanu," doplnil Aršavin.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Снова в Казахстане 🇰🇿⚽️🇷🇺

Príspevok, ktorý zdieľa Andrey Arshavin (@andrey.arshavin10),



Niekdajší hráč Arsenalu Londýn či Zenitu Petrohrad si taktiež myslí, že ruská liga je pre fanúšikov zaujímavejšia ako napríklad francúzska Ligue 1, talianska Serie A či dokonca nemecká I. bundesliga.

 

"Keď ruskú ligu vyhrá každý rok iné mužstvo, pre mňa osobne je to dobré. Francúzska najvyššia súťaž sa v podstate nedá sledovať, pretože od začiatku je jasné, že titul získa Paríž St. Germain. V Taliansku je to zas Juventus Turín a v Nemecku Bayern Mníchov. Myslím si, že z tohto pohľadu máme v Rusku zaujímavejšiu ligu, čo je dobré nielen z pohľadu fanúšikov, ale aj rozvoja samotného športu," zakončil Andrej Aršavin.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies