Ruská ekonomika vzrástla v 1. štvrťroku o 4,9 %

NETKY.SK • 16 Máj 2012, 11:22 • 2 min
Ruská ekonomika vzrástla v 1. štvrťroku o 4,9 %

Ruská ekonomika vzrástla v 1. štvrťroku o 4,9 %

slovakia

left justify in out

Ruská ekonomika vzrástla v 1. kvartáli tohto roka medziročne o 4,9 %. Informoval o tom ruský štatistický úrad Rosstat. Výsledok za 1. kvartál zároveň znamená zrýchlenie rastu v porovnaní s medziročným rastom vo 4. štvrťroku minulého roka, čo naznačuje, že ruská ekonomika je odolnejšia voči európskej kríze než ekonómovia predpokladali.
      Vo 4. kvartáli 2011 vzrástol hrubý domáci produkt (HDP) Ruska oproti rovnakému obdobiu predchádzajúceho roka o 4,8 % a napríklad v 1. kvartáli 2011 bol medziročný rast 4 %. Ekonómovia oslovení agentúrou Bloomberg predpokladali, že rast ekonomiky v 1. štvrťroku 2012 nepresiahne 4,1 % a ešte pesimistickejšie bolo ruské ministerstvo hospodárstva, ktoré čakalo rast okolo 4 %.
      Tento rok by ruská ekonomika mohla podľa posledných odhadov Medzinárodného menového fondu vzrásť o približne 4 %. Za minulý rok zaznamenala rast o 4,3 %.

Zdroj: TASR/Ria Novosti, Bloomberg



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies