Ruská ekonomika bude naďalej v recesii

NETKY.SK • 3 Február 2016, 09:59 • 2 min
Ruská ekonomika bude naďalej v recesii

MOSKVA - Ruská ekonomika by v prvom kvartáli tohto roka mohla podľa sezónne upravených údajov v porovnaní s predchádzajúcim štvrťrokom oslabiť o menej ako 1 %.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z neoficiálneho odhadu ruskej centrálnej banky, ktorý zverejnila v stredu. Počas mesiacov január až marec by podľa banky mohol hrubý domáci produkt Ruska na medziročnej báze klesnúť v rozmedzí od 1,7 až do 2,5 %.


V utorok zverejnil ruský štatistický úrad údaje, v ktorých potvrdil svoj predchádzajúci odhad, že v minulom roku sa ruská ekonomika zmenšila o 3,7 %. Hrubý domáci produkt Ruska teda prekonal očakávania, keďže v októbri vyslovil ruský minister hospodárstva Alexej Uljukajev predpoklad, že ekonomika by mala v roku 2015 oslabiť o 3,9 %. Uljukajev tiež prognózoval, že v roku 2016 sa ruská ekonomika zväčší o 0,7 %.


Rusko sa v súčasnosti snaží dostať z recesie, avšak ceny ropy, ktorá je hlavným vývozným artiklom krajiny, sa opäť prepadli a obavy o rast svetovej ekonomiky zosilneli.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies