Ruská Duma je pripravená spolupracovať s novým ukrajinským parlamentom

NETKY.SK • 29 Október 2014, 14:49 • 2 min
Ruská Duma je pripravená spolupracovať s novým ukrajinským parlamentom

MOSKVA - Dolná komora ruského parlamentu, Štátna duma, je pripravená spolupracovať s novým ukrajinským zákonodarným zborom aj napriek tomu, že v ňom budú dominovať prozápadné sily. Podľa agentúry Reuters to dnes uviedol predseda Dumy Sergej Naryškin.

slovakia

left justify in out

V ukrajinskom parlamente, Najvyššej rade, budú po nedeľňajších predčasných parlamentných voľbách dominovať strany, ktoré chcú odkloniť Kyjev viac od Moskvy k Európe. Voľby sa konali i napriek bojom medzi ukrajinskými vládnymi jednotkami a proruskými separatistami na východe Ukrajiny.

 

"Vyjadrujeme nádej, že novozvolená Najvyššia rada prispeje ku koncu občianskej vojny, vyriešeniu krízy a deeskalácii napätia," citovali ruské agentúry Naryškina. "Poslanci Dumy sú v záujme opätovného nastolenia normálnych medziparlamentných vzťahov pripravení na akékoľvek kontakty," dodal predseda dolnej komory ruského parlamentu.

 

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov predtým uviedol, že Moskva uzná výsledok ukrajinských volieb, a to aj napriek tomu, že k hlasovaniu nedošlo v oblastiach, ktoré na východe ovládajú povstalci.     

 

Zdroje výboru pre zahraničné záležitosti Rady federácie, hornej komory ruského parlamentu, tiež už podľa ruských médií avizovali, že budú spolupracovať s novým ukrajinským parlamentom - aj keď ťažko povedať, ako to bude vyzerať v praxi, citovala agentúra Reuters. 

 

Za konflikt na východe Ukrajiny, ktorý si od polovice apríla vyžiadal viac než 3700 obetí, sa Rusko a Ukrajina obviňujú navzájom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona