Ruska doping odmieta, brániť sa chce súdom

NETKY.SK • 29 December 2016, 13:06 • 2 min
Ruska doping odmieta, brániť sa chce súdom

MOSKVA - Ruská biatlonistka Oľga Viluchinová odmieta dopingové podozrenia týkajúce sa jej osoby. Dvojnásobná strieborná medailistka zo ZOH 2014 v Soči sa chce voči obvineniam brániť súdnou cestou.

slovakia

left justify in out

"Všetky dopingové kontroly počas mojej kariéry ukázali, že som čistá. Nechápem, prečo na moju osobu dopadol tieň podozrenia z užívania zakázaných látok," uviedla Viluchinová, ktorá v novembri vo veku 28 rokov ukončila profesionálnu kariéru.

 

Správa Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) informovala o tom, že v Rusku bolo do dopingovej schémy zapojených viac ako tisíc športovcov. V antidopingových laboratóriách sa manipulovalo so vzorkami, pozitívne testy sa likvidovali alebo sa nahrádzali "čistými".

 

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) minulý týždeň začal disciplinárne konanie s 28 ruskými športovcami, ktorí sú podozriví z manipulácie s dopingovými vzorkami na ZOH 2014 v Soči.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies