Ruská banka znova podporila rubeľ, predala devízy za 1,9 mld. USD

NETKY.SK • 5 December 2014, 12:49 • 2 min
Ruská banka znova podporila rubeľ, predala devízy za 1,9 mld. USD

MOSKVA - Ruská centrálna banka predala v stredu 3. decembra devízy za 1,9 miliardy USD (1,54 miliardy eur), aby podporila rubeľ a pomohla zastaviť jeho pokles. Bola to jej druhá intervencia po zhruba mesačnej prestávke. Informovala o tom agentúra Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Národná banka Ruska (NBR) totiž začiatkom novembra oznámila, že obmedzí svoje intervencie v prospech rubľa, ale vyhradila si právo zasiahnuť, ak dospeje k záveru, že je ohrozená finančná stabilita krajiny.
      

Centrálna banka obnovila intervencie 1. decembra, keď predala 700 miliónov USD. Pred tým sa naposledy pokúšala zasiahnuť v prospech rubľa 7. novembra. Kurz rubľa oproti doláru sa dnes do 10.12 moskovského času zvýšil o 1,6 % na 53,45 RUB za dolár. Ruská mena tak zmazala časť z predchádzajúcich strát, ale za celý týždeň jej kurz klesne, odhadom o 5,7 %.
      

Ruský prezident Vladimir Putin vo svojej správe o stave federácie vyhlásil, že potrestá špekulantov, ktorí útočia na rubeľ. Vyzval zároveň vládu a centrálnu banku, aby spolu bránili ruskú menu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies