Ruská banka Sberbank predáva svoju ukrajinskú divíziu

NETKY.SK • 28 Marec 2017, 14:20 • 2 min
Ruská banka Sberbank predáva svoju ukrajinskú divíziu

MOSKVA - Najväčšia ruská banka Sberbank predáva svoje ukrajinské operácie pre sankcie zo strany Kyjeva. Získa ich rusko-britský podnikateľ Said Gucerijev a lotyšská Norvik Banka, ako v pondelok (27. 3.) večer informovali zúčastnené strany. Detaily týkajúce sa kúpnej ceny neboli zverejnené.

slovakia

left justify in out

Podľa Norvik Banky je ukrajinská divízia Sberbank šiestou najväčšou bankou na Ukrajine s bilančnou sumou vo výške 2 miliardy eur, približne 1 miliónom zákazníkov a 150 pobočkami.

 

Kyjev minulý týždeň pritvrdil sankcie proti odnožiam ruských štátnych bánk na Ukrajine. Centrálna banka zakázala, aby ukrajinské divízie odvádzali svoje zisky do materských ruských bánk.

 

Ukrajina od roku 2014 bojuje na východe krajiny so separatistami podporovanými Moskvou. Ruská vláda rovnako ako ruské banky prednedávnom vyhlásili, že uznávajú doklady vydávané separatistami v Donecku a Luhansku.

 

Na Ukrajine sa zasa stupňujú protesty proti ruským bankám. Centrálna banka uviedla, že nič nevie o blížiacom sa predaji ukrajinskej divízie Sberbank. Norvik Banka zasa oznámila, že sa pre svoju angažovanosť na Ukrajine neplánuje stiahnuť z ruského bankového trhu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies