Ruská banka Sberbank má záujem o Volksbank International

NETKY.SK • 8 Február 2011, 08:15 • 2 min
Ruská banka Sberbank má záujem o Volksbank International

Ruská banka Sberbank má záujem o Volksbank International - Svet Najväčšia ruská banka Sberbank je jedným z troch záujemcov o kúpu Volksbank International (VBI), dcérskej spoločnosti rakúskej banky Österreichische Volksbanken. Uviedli to dnes zdroje blízke

slovakia

left justify in out

img

Najväčšia ruská banka Sberbank je jedným z troch záujemcov o kúpu Volksbank International (VBI), dcérskej spoločnosti rakúskej banky Österreichische Volksbanken. Uviedli to dnes zdroje blízke informáciám.
      Rakúska banka v decembri rozhodla o predaji 51-% podielu vo VBI a v lízingovej divízii Volksbank Leasing. Zvyšný 49-% podiel vo VBI vlastnia francúzska Banque Populaire Caisse d'Epargne a nemecká DZ Bank/WGZ Bank. Každá kontroluje 24,5 %.
      Predajom by Österreichische Volksbanken mohla získať časť peňazí na splatenie štátnej pomoci vo výške 1 miliardy eur, ktorú dostala na prekonanie finančnej krízy. V tomto roku by mala vrátiť štátu 300 miliónov eur. Dohodnúť sa na cene ale nebude jednoduché. Rakúska banka by totiž podľa jedného zo zdrojov rada získala z predaja 1,8 miliardy eur, zatiaľ čo podľa iného kupci budú chcieť cenu udržať na úrovni okolo 1,2 miliardy eur.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies