Ruská banka s účasťou štátu dala IAAF zbohom

NETKY.SK • 12 November 2015, 15:26 • 2 min
Ruská banka s účasťou štátu dala IAAF zbohom

LONDÝN - Ruská banka VTB nebude pokračovať vo finančnej podpore Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF).

slovakia

left justify in out

Prvý viceprezident jednej z popredných peňažných inštitúcií v krajine Vasilij Titov síce odmietol spojiť ukončenie sponzorskej spolupráce so správou o štátom kontrolovanom dopingu ruských atlétov a krytí ich pozitívnych nálezov, ale načasovanie ponúka aj takýto záver.


"Spolupráca sa skončila. Myslíme si, že všetky ciele sa nám podarilo splniť. Nemáme v úmysle predĺžiť zmluvu. Nie, s dopingovým škandálom to nemá nič spoločné," vyhlásil Titov. VTB bola prvá ruská spoločnosť, ktorá v roku 2006 začala sponzorovať IAAF. Väčšinový podiel v nej má štát.


IAAF by mala v piatok zaujať stanovisko k odporučeniu vyšetrovateľov Svetovej antidopingovej agentúry (WADA). Tí obvinili Rusko zo štátom kontrolovaného a inštitucionalizovaného podvodu s užívaním zakázaných látok a kamuflovaním pozitívnych prípadov svojich športovcov, predovšetkým atlétov. Na základe závažných zistení okrem iného vyzvali IAAF, aby vylúčila ruských atlétov z účasti na vrcholných podujatiach, olympijské hry nevynímajúc.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies