Ruská automobilka PSMA Rus po 4-mesačnej prestávke obnovila výrobu

NETKY.SK • 17 August 2015, 16:09 • 2 min
Ruská automobilka PSMA Rus po 4-mesačnej prestávke obnovila výrobu

KALUGA - Ruská automobilka PSMA Rus, ktorá je spoločným podnikom francúzskej automobilky PSA Peugeot Citroën a japonskej Mitsubishi Motors, po takmer štvormesačnej prestávke obnovila výrobu.

slovakia

left justify in out

Automobilka zastavila výrobu v regióne Kaluga 27. apríla 2015.

 

PSMA Rus zároveň oznámila, že plánuje zvýšiť podiel sedanov na celkovej výrobe áut v Rusku do roku 2017 zo súčasných 35 % na 50 %, aby tak zredukovala prevádzkové a logistické náklady. Okrem toho je automobilka pripravená zvýšiť svoju produkciu hneď, ako sa situácia na ruskom trhu zlepší.

 

Podľa miestnych úradov ekonomika regiónu Kaluga rastie napriek tomu, že ruské hospodárstvo zápasí s recesiou. Jediné priemyselné odvetvie, ktoré v spomínam regióne vykazuje pokles, je práve výroba áut. Dôvodom bol prepad dopytu po autách takmer o 50 %, ale aj ten už začína ožívať a zástupca guvernéra regiónu Alexej Latev odhaduje, že do konca roka vykáže aspoň mierny rast.

 

PSMA Rus začala výrobu áut v regióne Kaluga v roku 2010. Ročná kapacita závodu je 125.000 vozidiel a vyrába modely Mitsubishi Outlander, Mitsubishi Pajero Sport, Citroën C4 a Peugeot 408.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona