Ruská armáda zriadila koordinačné centrum pre uplatňovanie prímeria v Sýrii

NETKY.SK • 23 Február 2016, 21:42 • 2 min
Ruská armáda zriadila koordinačné centrum pre uplatňovanie prímeria v Sýrii

MOSKVA - Ruská armáda zriadila koordinačné stredisko zamerané na pomoc pri uplatňovaní prímeria v Sýrii, píše agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Hovorca ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov dnes spresnil, že koordinačná skupina sídli v objekte sýrskej leteckej základne Humajmím v provincii Lázikíja. Základňu využívajú lietadlá ruského letectva počas svojej misie v Sýrii. Centrum podľa Konašenkova zriadili v súlade s americko-ruskou dohodou o prímerí v Sýrii, ktoré má vstúpiť do platnosti v sobotu.

 

Súčasťou dohody je to, že Rusko zastaví bombardovanie a operácie voči skupinám, ktoré budú rešpektovať prímerie. Zastavenie nepriateľských akcií sa však všeobecne nevzťahuje na extrémistickú skupinu Islamský štát (IS) ani na Front an-Nusra, napojený na al-Káidu.

 

Zmienené koordinačné stredisko podľa Konašenkova pomôže organizovať vyjednávania o prímerí medzi sýrskou vládou a opozíciou. Rusko s cieľom uplatnenia prímeria dalo tiež USA k dispozícií tiesňové čísla, dodal hovorca ruského rezortu obrany.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies