Ruská armáda začala s vojenskými cvičeniami v Podnestersku

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 11:48 • 2 min
Ruská armáda začala s vojenskými cvičeniami v Podnestersku

MOSKVA - Ruská armáda začala vo štvrtok vykonávať vojenské cvičenia na území moldavského proruského regiónu Podnestersko.

slovakia

left justify in out

Podľa ruských médií, ktoré citovali armádny zdroj, je do cvičení zapojených asi 400 vojakov. Podnestersko, moldavské územie medzi Ukrajinou a riekou Dnester, sa od vlády v Kišiňove odtrhlo v roku 1990 pre nespokojnosť s možným pričlenením Moldavska k Rumunsku po páde Sovietskeho zväzu začiatkom 90. rokov. Rusko má v tomto regióne 1500 vojakov od vojny v roku 1992, no jeho nezávislosť neuznalo.


Moldavské úrady sa od minuloročnej ruskej anexie Krymu a následného diania na východe Ukrajiny ešte viac obávajú ruských snáh o destabilizáciu krajiny. Sporným bodom vo vzájomnom vzťahu týchto krajín je tiež snaha Moldavska vstúpiť do EÚ, ktorú Moskva nepodporuje.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona