Ruská armáda úspešne odrazila útok 13-tich bezpilotných lietadiel nasmerovaných na objekty v Sýrii

NETKY.SK • 9 Január 2018, 20:20 • 2 min
Ruská armáda úspešne odrazila útok 13-tich bezpilotných lietadiel nasmerovaných na objekty v Sýrii

MOSKVA - Na Ministerstve obrany Ruskej Federácie sú presvedčení, že takéto vojenské riešenie teroristi mohli dostať iba od krajiny s vysokými technologickými schopnosťami. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Ruská armáda úspešne odrazila útok bojových drónov na leteckú základňu Khemeymim a objekt poskytovania finančného a technického zabezpečenia v Tartuse. Žiadne zranenia alebo škody v dôsledku útoku neboli, informujú na Ministerstve obrany Ruska.

 

"S nástupom tmy, ruské protiletecké prostriedky, na značnej vzdialenosti, objavili 13 malých vzdušných lietadiel v cieli neznámeho príslušenstva približujúcich sa k ruským vojenským objektom. Počas útoku ruskí vojaci zachytili a prevzali riadenie šiestich dronov, z ktorých tri vybuchli pri styku so zemou. Sedem bezpilotných lietadiel bolo zlikvidovaných raketovými systémami protivzdušnej obrany Pancyr C1," píše sa v správe Ministerstva.

 

Taktiež na Ministerstve zdôraznili, že teroristi pri útoku na ruské vojenské základne tak prvýkrát masívne použili bezpilotné lietadla spustené zo vzdialenosti viac ako 50 km. Takéto riešenie bolo možné získať iba od technologicky rozvinutej krajiny.

 

Následok dešifrovania údajov od zachytených dronov sa zistilo, že útok bol vykonaný zo vzdialenosti 100 km. V súčasnosti ruské kompetentné špeciálne skupiny vyhľadávajú kanály, zásobujúce teroristov technologickými zariadeniami a skúmajú typ a pôvod výbušných zmesí použitých pri útoku na ruské základne v Sýrii. Vojenskí dôstojníci taktiež poznamenali, že použitie bojových bezpilotnych lietadiel teroristami pri útoku v Sýrii hovorí o tom, že oni dostali technológie, ktoré umožňujú usporiadať podobný útok v akejkoľvek krajine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies