Ruská armáda uskutočňuje rozsiahle vojenské cvičenie

NETKY.SK • 26 Máj 2015, 08:40 • 2 min
Ruská armáda uskutočňuje rozsiahle vojenské cvičenie

MOSKVA - Ruské ozbrojené sily uskutočňujú rozsiahle cvičenie, do ktorého podľa zverejnených údajov nasadzujú 12-tisíc vojakov, 250 lietadiel a rôzne zbrane.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo obrany v Moskve vo svojom pondelňajšom vyhlásení uviedlo, že do akcie sa zapoja letci a jednotky protivzdušnej obrany v Centrálnom, Západnom a Južnom vojenskom okruhu. Tie dokopy zaberajú väčšinu územia Ruskej federácie. Bojové lietadlá sú nasadzované mimo domovských základní, zatiaľ čo systémy protivzdušnej obrany majú presunúť do zariadení Ašuluk a Kapustin Jar na juhu Ruska, kde ich využijú pri nácviku streľby s ostrou muníciou. Ako súčasť cvičenia vyhlásenie spomína taktiež odpaľovanie riadených striel z bombardérov na cvičné ciele umiestnené na Sibíri.


Najnovšia akcia v období zvýšeného napätia medzi Ruskom a Západom je prípravou na ešte rozsiahlejšími manévrami pod názvom Centr-2015, ktoré sú v Rusku naplánované na september.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies