Ruská armáda spustila vojenské cvičenia neďaleko manévrov NATO

NETKY.SK • 10 Jún 2014, 14:33 • 2 min
Ruská armáda spustila vojenské cvičenia neďaleko manévrov NATO

MOSKVA - Ruská armáda v utorok zareagovala na pondelňajší začiatok vojenských cvičení NATO na neďalekom Pobaltí začatím vlastných manévrov.

slovakia

left justify in out

Rusi, ktorí označili konanie aliancie za akt agresie, do cvičení v ruskej exkláve Kaliningrad zapojili aj baltskú námornú flotilu či výsadkárov. Počet vojakov a objem materiálu ministerstvo obrany odhadla na rovnaký, ako je to v prípade manévrov aliancie. Tie sa síce konajú pravidelne každý rok, no kým pred rokom sa zapojilo do akcie 1800 vojakov, tohtoročné manévre sú dosiaľ najväčšie.

 

Severoatlantická aliancia v pondelok odštartovala na Pobaltí veľké vojenské cvičenie za účasti desiatich členských krajín. Na manévroch, ktoré potrvajú do 20. júna, sa zúčastňuje 4700 vojakov a 800 obrnených vojenských vozidiel. Dvojtýždňové cvičenie Saber Strike sa bude konať vo všetkých troch pobaltských štátoch (Lotyšsko, Litva a Estónsko) a jedna jeho časť aj v Nemecku. Manévre sa konajú v čase zvýšeného napätia s Ruskom v súvislosti s dianím na Ukrajine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona